Tobias Rawet.

En överlevande från förintelsen. 76 år. När han var 57år bestämde han sig för att varna världen och Sverige, och visa att det verkligen hände, och vad som verkligen hände. Sorgligt. Läskigt. Avskyvärt.
En av de värsta sakerna var att tyska soldater slängde ut bebisar på sjukhus genom fönstren. Nedanför väntade dragna svärd som spetsade barnen.


Tobias Rawets förfalskade pass. Står att han fyller år den 30 februari.


Han var en jättebra föreläsare. Som har sett mycket hemskt. Han har gömt sig i ett torrdass, vart ensam på en kall vind i 50dgr, vart i läger, delat på en 75cm säng med 3 andra. Förlorat nästan hela sin familj. Sett folk då. Ta självmord och bli mördade.


En av hans söner. Tobias säger att han är lycklig nu. Han har vart gift i 49år och har 8, snart 9 barnbarn. Han säger att det är 99,9% hans mammas förtjänst att han lever. Han funderade aldrig på självmord.


På lägret Ravensbruck fick de kaffe, eller ljummet vatten kokat på bark, soppa, eller vatten och potatisskal, en mini bit korv om de jobbade i skogen, och lite lite bröd. I mitten av baracken var "toaletterna".


En av hans värsta minnesbilder var att han hade sett en enorm hög, med kvinnolik, när han kom till ett kvinnoläger. Som barn med sin mor. Där blev kvinnorna rakade och barnen slagna. Han fick ett märke som visade att han var en politisk fånge.
Notering: Håller bilderna små för att de är så hemska. Googla om du vill se i större format..

Man får se lite bilder, honom, och höra honom prata lite.
Han berättar, hur jobbigt det än är, för alla om det här eftersom han är rädd för att det kan upprepas, inte i lika hög grad men mönstret, beetenden, Sverigedemokraterna, ny nazister och förnekare skrämmer honom.
-
Så glöm aldrig. Jag kommer aldrig att glömma hans historia.
-
VIC


Kommentarer

Skriv vad du tycker här:

Inte mellannamnet tack, gärna första!:
Klart vi ska komma ihåg dig!

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en egen blåg?:

Varning! En tom ruta! Fyll den genast för att undvika oanade konsekvenser!!:

Trackback
RSS 2.0